Studio voor interieur en product ontwerp. Jenna maakt speelse interieurs en meubels met een passie voor detail.

Volg
Boven

Het begint met een concept

Conceptontwikkeling is een belangrijke pijler voor Jenna Postma. Concepten dienen als uitgangspunt voor het creatieve proces. Ze ontstaan wanneer haar ontwerpen of elementen daaruit ook voor andere producten of toepassingen gebruikt kunnen worden. In ieder ontwerp van Jenna’s hand staat de vraag centraal: ‘Is het idee ook in andere vormen uitvoerbaar?’

__ ‘Door te werken met concepten zijn mogelijkheden sneller zichtbaar, voor de klant, voor de betrokken ambachtslieden en voor mij. Dit is een heel ander proces dan wanneer je from scratch ontwerpt. Het eindproduct is een uniek meubel op maat. Dat ook nog eens relatief snel binnen handbereik is, omdat zaken als budget en tijdspad vooraf al goed te voorspellen zijn.’

Concept in opdracht

Conceptontwikkeling biedt de mogelijkheid om een ontwerp goed laten aansluiten op persoonlijke smaak of huisstijl. Dit kan op verschillende manieren.

  • Op basis van bestaande concepten van Jenna Postma en de wensen van de klant wordt een uniek meubel ontworpen. Zo kunnen Tangents, Wood Loop of Align in verschillende toepassingen en vormen uitgevoerd worden.
  • Jenna kan een geheel nieuw concept realiseren. Hierbij wordt samen met de klant het gehele ontwerpproces doorlopen, van de eerste schets op papier tot productie. Op basis van dat concept kan dan een vervolgserie worden ontworpen.
  • Er wordt enkel een concept ontwikkeld, maar nog geen productie opgestart. Hier kan op een later tijdstip vervolg aan gegeven worden.

Werkwijze

De ontwikkeling van een ontwerp of concept bestaat uit een aantal vaste stappen. Budget, proces, vorm, uitvoering, formaat; alles gaat in overleg, het eindproduct is dus met recht een uniek meubel.

  1. Kennismaking:

Het kennismakingsgesprek is gratis, Jenna onderzoekt de ideeën en behoeften.

  1. Schetsontwerp:

Op basis van het kennismakingsgesprek werkt Jenna een moodboard uit en maakt een eerste schetsontwerp. Hierin draag ze een oplossing aan, binnen een bestaand of een nieuw concept, inclusief een kostenoverzicht. Dit wordt samen met de klant uitvoerig besproken.

  1. Definitief ontwerp

Op basis van de feedback en na een akkoord van de klant, werkt Jenna het schetsontwerp uit tot een definitief ontwerp. Dit presenteert ze door middel van een schaalmodelletje en tekeningen. Na goedkeuring de klant, werkt Jenna het ontwerp uit voor productie.

  1. Realisatie

In de realisatiefase zet Jenna het ontwerp om in technische tekeningen en gaat ze in de werkplaats aan de slag of stuurt ze de productie en plaatsing aan.

Voorbeelden

Concepten die Jenna Postma eerder ontwikkeld heeft zijn de Wood loop, Tangents en Align. Onderstaand voorbeelden van ontwerpen die in eenzelfde concept zijn ontworpen maar een andere toepassing hebben gekregen.

Neem Lees het hier een kijkje achter de schermen en zie wat er aan de realisatie van een ontwerp vooraf gaat.

Heb je een interieurvraag voor je huis, kantoor, winkel, restaurant etc. Zoek je naar een exclusieve en functionele oplossing die helemaal is afgestemd op jouw wensen en ideeën? Neem dan contact met mij op.

Contact
Wanneer je een project wilt bespreken,
of gewoon even hoi wilt zeggen: